Wat is een grafisch ontwerper?

Graphic desginer

Iemand die op dit gebied werkzaam is, kan als ontwerper worden beschouwd, ook al wordt zijn werk niet als zodanig beschouwd. Misschien is het de eerste stap in het ontwikkelen van een professioneel ogende identiteit of logo. Het kan iemand veel meer tijd kosten om het volledige ontwerp van een complete identiteit te voltooien; maar veel kan bijdragen tot het formuleren van een elitair imago.

Natuurlijk, het feit dat een beeld tot stand komt als gevolg van een vroegere ervaring, betekent niet noodzakelijk dat de opgedane vaardigheden of ervaring relevant waren. Maar als een ontwerper in staat is een werk te ontwikkelen in Ab==================================ourcing-taal, zonder de nodige expertise van tekenen, dan is het moeilijk om aan te nemen of zijn werk al dan niet aan de normen van de industrie voldoet.

Om een volledig inzicht te krijgen in wat een graphic designer is, kan men eerst nagaan wat een taakomschrijving kan inhouden, waardoor de verschillende functies duidelijk worden. Iemand die een bedrijfslogo heeft gemaakt, moet misschien een keer een bedrijfslogo ontwerpen. Een typische dienst die dergelijke mensen verlenen is het maken van bedrijfslogo’s over Form-Based Database (FBracted), Flash-Based Database (FBracted), en afbeeldingen die gebruik maken van Flash, JavaScript, Cascading Style Sheets, enzovoort; informatie op homepages, visitekaartjes, en online catalogi wordt dan aan het ontwerp toegevoegd. Wat gebeurt er als deze persoon geen kennis heeft van de media waarmee hij werkt? Helaas, dan is hij misschien bezig met de deeltaak van het ontwerpen van een huisstijl – en dan werkt hij misschien niet met het Internet. Dat is niet de plaats waar een ontwerper werk kan vinden, met name op basis van salaris.

Een graphic designer kan een rol spelen in de gemeenschap door mensen te helpen bij het onderhoud van hun websites en andere bedrijven die de hulp nodig hebben. Vaardigheden en ervaring kunnen variëren van het toepassen van HTML tot het ontwerpen van nieuwsbrieven. Men kan ook worden gevraagd om logo’s voor bedrijven te ontwerpen.

Ten slotte kan de persoon met wie iemand samenwerkt al een strategische verstandhouding met hem hebben. Het kan nodig zijn om met scherpe, efficiënte en indrukwekkende ideeën te komen voor een project.

Graphic designers kunnen werken volgens hun eigen voorkeur, rekening houdend met het bedrijf waarmee zij werken, hun eigen vaardigheden, ervaring en reikwijdte van het ontwerpen, en het gebruik van de media waarin zij werken. Het kan zijn dat zij moeten werken met de meerderheid van de klanten waarvoor zij werken, of met de gekozen consultants voor een bepaald project. Zij kunnen werken binnen de eigenaardige structuur van het bestaande bedrijf of onderneming. Zij kunnen ook ontwerp genereren voor zaken als verschillende soorten logo’s en slogans voor online reclame. Het individu kan verzamelen verschillende onderdelen van het ontwerpen van processen te overwegen en uit te voeren in de toekomst als ze dat willen. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor de virale marketing campagne die een bedrijf eigenaar kan lanceren op verschillende sites online.

Men kan ook beginnende graphic designer vacatures online plaatsen op websites zoals oDesk. Dit zal hen in staat stellen om de onmiddellijke aandacht van potentiële ondernemers te krijgen. Veel express moet niet voor vanzelfsprekend worden gehouden, zeker niet als ze geconfronteerd worden met het vragen van een vergoeding aan freelance aanbieders. Het gaat eigenlijk twee kanten op. Ze kunnen vooraf geld vragen of een vergoeding per opdracht. Als iemand echter vertrouwen heeft in zijn vaardigheden, unieke en innovatieve ideeën voor een bepaald project inbrengt en zijn prijs kan rechtvaardigen, kan hij zijn diensten afstemmen op de prijs die hij andere klanten in rekening brengt. Dit is eigenlijk een partnerschap tussen twee personen. Degene die net begint kan zijn beste werk op zijn portfolio zetten en degene die weet wat er allemaal komt kijken bij grafisch ontwerpen zal iemand inschrijven voor zijn tutorials of workshops om zich verder te bekwamen. In sommige gevallen zullen de kennis, ervaring en deskundigheid van de persoon die al in het vak zit hem overleven; maar hij wordt zeker niet afgerekend op hoe lang hij er al zit; want hij kan altijd zijn volgende ontwerpproject inbrengen zonder er verder bij na te denken.

 

lees meer

webdesign

vormgever

Leave a Reply

Your email address will not be published.