De evolutie van de technologie

 

 

 

 

 

Overzicht De laatste paar jaar zijn enorm opwindend geweest omdat de vooruitgang in de computertechnologie nieuwe manieren mogelijk heeft gemaakt om bijna alles te doen. Maar door de vooruitgang in de productietechnologie zijn er ook nieuwe problemen ontstaan die moeten worden aangepakt. Een voorbeeld hiervan is de installatie van machines. Vandaag de dag is het mogelijk machines te hebben die in staat zijn hun eigen onderdelen te verzamelen, of althans onderdelen naar de machine te laten brengen. Dit betekent dat de machines hun onderdelen nooit aan het begin van het project hoeven te deponeren. Een verbetering van het succesvolle tapejet-systeem dat sinds de jaren zestig en zeventig in gebruik is, heeft de adresseringstechnologie van de moderne tijd geïntroduceerd. Vandaag is het mogelijk een systeem klaar te hebben met de expertise van de hele assemblagelijn, en de operator hoeft alleen maar het verkeerde onderdeel te selecteren.

Een ander gebied van machineontwerp is altijd kwaliteitsverbetering. Met CAD en CAM software is het mogelijk om het volledige complexe ontwerp van het product direct in het CAD tekenwerk te coderen. Vervolgens kan de operator dit ontwerp gebruiken om de onderdelen te graveren of te laseren. Dit betekent dat het niet nodig is het onderdeel opnieuw te maken in een leeg gebied, de operator kan de start van de productie instellen en vervolgens beginnen met printen of graveren.

Verschillende machines worden gebruikt in verschillende industrieën. Zo zijn er 3D-printers en Fused Deposition Modeling (FDM) printers die voornamelijk worden gebruikt voor rapid prototyping. Er zijn Stereolithografie (SLA) printers voor zware engineering en productie, bijvoorbeeld. En Rapid Color Printing (RCP) printers zijn er bijvoorbeeld voor het markeren van briefouts. Elk van deze machines heeft verschillende productiemethoden, en zal dienovereenkomstig worden gebruikt.

Met de snelle ontwikkeling van de industriële robotica werd een van deze machines ontwikkeld die compleet robotspeelgoed kan ontwerpen en bouwen. Deze robots kunnen gemakkelijk worden geprogrammeerd, in die mate dat kinderen kunnen spelen en robots kunnen ontwikkelen. Dit is een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van de geprogrammeerde robots van weleer. Technisch gezien is een van deze robots het meest geavanceerd. Hij kan samenwerken met andere robots en verschillende handelingen leren uitvoeren. Het nadeel is dat hij duur is.

Een andere industriële robot is de computergestuurde widget-werkplaats. Deze robot bevat motoren die bewegen in verschillende delen van het lichaam van een widget, bijvoorbeeld wielen en andere voor de hand liggende onderdelen. Hij wordt aangedreven door batterijen, en kan worden geprogrammeerd om in elke richting te bewegen. Programmeren om in een bepaalde richting te bewegen vergt enige inspanning, maar de robot werkt als een geleide robot. Hij is wendbaar en kan worden geprogrammeerd om complexe vaardigheden aan te leren, aangezien hij in staat is om te leren door vallen en opstaan, en dit betekent dat hij geen instructies van buitenaf nodig heeft om te werken.

Het programmeren van een robot om te stelen of te vernietigen is eenvoudig. Het enige wat je moet doen is de robot programmeren om te bewegen zoals hij wil. Daar heeft hij geen instructies voor nodig. De hond zegt gewoon tegen de robot dat hij dat voorwerp moet gaan halen en de robot doet dat. Hij heeft geen instructies nodig om informatie in zijn geheugen op te slaan en wanneer hij het voorwerp nodig heeft, kan hij gewoon zeggen: “Geef me het voorwerp.

Robots kunnen zelfs worden gemaakt om met mensen te communiceren. Een dergelijke in Frankrijk ontwikkelde robot, COMS genaamd, zou in staat kunnen zijn een taal te ontwikkelen die mensen kunnen begrijpen. Hij bevindt zich nog in het beginstadium van de ontwikkeling, maar robots als deze zijn vandaag de dag het nieuwste op technologisch gebied.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.